Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Εκλιπαρούμε την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων, αλλ’ όχι των ημετέρων

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Ο κ. Ζουράρις, μόλις έχει ολοκληρώσει ολιγόλεπτη διάλεξη με θέμα την αλληλεγγύη στον Ελληνισμό από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο κ. Σόιμπλε τον αντιμετωπίζει με εμφανή σκεπτικισμό, οπότε ο κ. Ζουράρις τον....
επιπλήττει κοσμίως για την αδυναμία του να κατανοήσει το θέμα.]

Έγραφα την 13.08.2012 για την ανύπαρκτη κοινωνική αλληλεγγύη. http://taxalia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9275.html

Μεμφόμουν τότε τους υπαλλήλους της ΛΑΡΚΟ που καταδέχονταν να μην εισπράττουν πετσοκομένο τον μισθό τους, παρά τον νόμο, ως μάγκες που ήταν και καλλίτεροι από όλους τους άλλους Έλληνες που έβλεπαν μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα εν γένει να παίρνουν την κατηφόρα για να πληρώνουν τα κερατιάτικα, αλλά και «εισφορά αλληλεγγύης» παρακαλώ.

Τώρα μαθαίνω ότι μερικά μαρξιστικά παλληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν, επειδή η Πρόεδρος Ζωή τούς κόβει τα αυτοκίνητα. Κρίμα ρε γαμώ το! Κι’ εγὠ νόμιζα πως θα φέρουν άλλο ήθος, πως θα δώσουν το καλό παράδειγμα, πώς είναι όλοι Σταθάδες. http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-voyleyths-g-stathas-xarizei-kathe-mhna-ton-mistho-toy.1981406.html

Πως στα σεμινάρια μαρξισμού που έκαναν διδάσκονταν και κάτι για τον Χο Τσι Μινχ που από μια καλύβα κατηύθυνε ολόκληρο αντάρτικο στρατό που γονάτισε τους ΗΠΑνθρώπους.

Και μούρχεται καπάκι κατακούτελα η είδηση πως υπεγράφη συλλογική σύμβαση, με την οποία χορηγείται αύξηση 10% στους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Εν μέσω Μνημονίου ρε γαμώ το (http://makpress.blogspot.com/2015/03/blog-post_6.html).

Δηλαδή, αν αύριο ο φλούφλης κ. Ντάισελμπλουμ του τη βγει εξ αριστερών του πολλού Βαρουfuckη φέρνοντας για παράδειγμα την ανυπαρξία αλληλεγγύης εντός της χώρας μεταξύ των γηγενών, εμείς με τί μούτρα θα κάνουμε έκκληση στην προβλεπόμενη από τη Συνθήκη της ΕΕ αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων;

Αλήθεια ρε παλληκάρια, η δωρεάν ηλεκτροδότηση 300.000 νοικοκυριών, συμφώνως προς την εξαγγελία της Θεσσαλονίκης, θα καλυφθεί από τις αυξήσεις των μισθών των υπαλλήλων της ΔΕΗ;
Ανακράζω, λοιπόν, για πολλοστή φορά: «Αυτή η χώρα δεν σώζεται με Τ-Ι–Π–Ο-Τ–Ε. Ο καθείς για την πάρτη του κι’ όλοι μαζί για το τίποτα». ΄Αει σιχτίρ!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, την Ιερά δηλονότι Μονή του Αγίου ΄Ορους «Μεγάλη η Χάρη της»

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.