Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κιλκίς: 3 Αφγανοί λήστεψαν Σύριο, Αλγερινό και Ιρακινό

Ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε τρεις μετανάστες, που βρίσκονταν στην Ειδομένη Κιλκίς, και με την ..
απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν συνολικά 450 ευρώ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε κινητοποίηση και συνελήφθησαν ως δράστες τέσσερις αφγανικής καταγωγής άνδρες, 21 έως 37 ετών, ενώ οι συνεργοί τους, που εκτιμάται ότι είναι ομοεθνείς τους, αναζητούνται.

Προηγήθηκε καταγγελία από τα ίδια τα θύματα. Πρόκειται για άτομα, καταγόμενα από τη Συρία, την Αλγερία και το Ιράκ, που έφτασαν στην περιοχή της Ειδομένης, αναζητώντας ευκαιρία να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.

Όπως κατήγγειλαν, οι δράστες τους επιτέθηκαν το βράδυ της 25ης Μαρτίου, υποχρεώνοντάς τους να τους παραδώσουν όσα χρήματα είχαν πάνω τους.

Από τις έρευνες των αστυνομικών της ΟΠΚΕ Κιλκίς και συναδέλφων τους τού τμήματος συνοριακής φύλαξης Πολυκάστρου και Αξιούπολης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι παραπάνω τέσσερις Αφγανοί, που φέρονται ως δράστες, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 250 ευρώ.

Ένας εκ των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι στερείτο νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ένας άλλος είχε παραβιάσει τους περιορισμούς διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ληστεία και συμμορία, οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες πράξεις που έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου