Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

«Λιτόχωρο 1946 - Η πρώτη κόκκινη σφαίρα»

Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:00 στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, παράλληλος Παπάφη, περιοχή Αγ. Φανουρίου, Κάτω Τούμπα) θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Λιτόχωρο 1946 - Η πρώτη κόκκινη σφαίρα» από τις εκδόσεις «Λόγχη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας...
Νίκος Θεοδώρου, ο Γιάννης Κουριαννίδης και ο μοναδικός επιζών από την σφαγή των ανδρών της Χωροφυλακής Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Η συγκλονιστική αυτή μαρτυρία του Νικόλαου Παπακωνσταντίνου είναι αψευδής μάρτυρας της εγκληματικής δράσης των κομμουνιστών. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται το οργανωμένο σχέδιο της επίθεσης στο σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου, από τον Ζαχαριάδη και τον Στάλιν, μέσω των πρακτόρων τους οι οποίοι έρχονταν οι περισσότεροι από την Θεσσαλονίκη. Θεώρησαν ότι με την δύναμη που ήρθε ως ενίσχυσή τους από το απόσπασμα Κισσάβου θα μπορούσαν εύκολα να εξοντώσουν την δύναμη των 30 περίπου ανδρών της Χωροφυλακής. Ήθελαν έτσι, να ξεκινήσουν τον Τρίτο Γύρο της ανταρσίας τους με μία νίκη.

Χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας και του μίσους των κομμουνιστών είναι το περιστατικό της σύλληψης του τραυματία λοχία του Στρατού Νίκου Γκονιού, τον οποίον τον δολοφόνησε ο συμμορίτης εξάδελφός του, πετώντας τον μέσα στο οίκημα που φλέγονταν. Παρά την βία και την τρομοκρατία οι Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν τελικά, το 1949, να συντρίψουν τους Σλαβοκίνητους συμμορίτες.

Καθήκον όλων μας, όσοι δηλαδή σεβόμαστε την ιστορική αλήθεια αλλά και τις θυσίες των πραγματικών Ελλήνων, είναι να μην τους ξεχάσουμε ποτέ και να παραδειγματιστούμε από την θυσία τους. Σε αυτό ακριβώς, στην γνώση και την μνήμη, συμβάλλει αυτό το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου