Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Του Βλάση Γωγούση
Αγαπητό Makpress
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί ένα ενδιαφέρον περιστατικό το οποίο παρακαλώ να δημοσιεύσετε.


Την παρακάτω επιστολή απέστειλα στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο δια χειρός του εκδημήσαντος Μητροπολίτου Λαγκαδά, ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ( κατά κόσμον ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΤΡΑΝΤΕΛΗ ) ο οποίος ήταν συμμαθητής μου , στο 4ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης και ο οποίος ως ο αρχαιότερος των Μητροπολιτών έκανε χρέη Αρχιεπισκόπου –αν δεν κάνω λάθος- όταν απουσίαζε ή αδυνατούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ..
(τον Αρχιεπίσκοπο εγνώρισα από τότε που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος , με την ευκαιρία μίας διαλέξεως μου για τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , την δεκαετία του 1970, στον Βόλο, και έκτοτε είχαμε συνδεθεί και συνεργασθεί για την καταπολέμηση της τοξικομανίας. )
Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ διάβασε την επιστολή μου κατά την διάρκεια του αεροπορικού του ταξιδίου προς ΗΠΑ ( με προορισμό την μηδέποτε πραγματοποιηθείσα μεταμόσχευση ήπατος ).

« Βλάση , μου είπε ο Σπυρίδων , ο Μακαριότατος έκλαιγε όταν διάβασε την επιστολή σου και μου είπε στο τηλέφωνο : « φοβάμαι, μακάρι ν‘ άκουγα τον Γωγούση , αλλά τώρα είναι πολύ αργά!. »
( Τι αργά, φίλοι μου, 3 μήνες έχασε εδώ περιμένοντας και 3 στην Αμερική χασομερώντας για διάφορες εξετάσεις,
το αποτέλεσμα είναι γνωστό : γέμισε μεταστάσεις και κατέστη ανεγχείρητος ! ) .

-----------------------------Παραθέτω την επιστολή

Θεσσαλονίκη 30/7/2007


Μακαριότατε ,

Παρακολούθησα , με ανησυχία στην αρχή και αγωνία στη συνέχεια , την πορεία του προβλήματος της υγείας σας .
Ασκώντας επί 49 συναπτά έτη την παθολογία (την κορωνίδα δηλονότι των ιατρικών ειδικοτήτων ) και ασχοληθείς επί μακρόν με τις παθήσεις του ήπατος – όπως μπορείτε άλλωστε να διαπιστώσετε και από το συναποστελλόμενο αντίτυπο της διδακτορικής διατριβής μου, η οποία αναφέρεται στην κίρρωση του ήπατος - και ύστερα από προσεκτική μελέτη των ιατρικών ανακοινωθέντων περί της υγείας σας , μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι:
Παρά τα όσα δυσάρεστα η και τραγικά φαντάζεσθε για την από δω και ύστερα πορεία της υγείας σας , η περίπτωσή σας θα εξελιχθεί επιτυχώς σαν μια κοινή χειρουργική επέμβαση , αν και εφ‘ όσον η επέμβαση διενεργηθεί από μία αξιόλογη ιατρική ομάδα.

Είχα την ευκαιρία , Μακαριότατε ,να παρακολουθήσω προ καιρού την περιπέτεια ενός καλού μου φίλου, του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΙΚΙΔΗ, 53 ετών, Διευθυντού του Super Market «GRAND ΜΑΣΟΥΤΗΣ» Θεσσαλονίκης , ο οποίος είχε φθάσει στα «τελευταία » του , περιμένοντας με αγωνία μήπως βρεθεί κάποιος δότης για μεταμόσχευση ήπατος.
Με πρησμένα κάτω άκρα , την κοιλιά του γεμάτη υγρό , αποσκελετωμένος από τη μέση και πάνω, βρίσκονταν κυριολεκτικά στα πρόθυρα του θανάτου.!
Ο επιχειρηματίας – μια μεγάλη ψυχή , ο Διαμαντής Μασούτης - είχε δηλώσει : «καλύπτω ολόκληρη τη δαπάνη,100-200-300 χιλιάδες Ευρώ η όσα παραπάνω χρειασθούν , φθάνει να σωθεί ο Γιάννης! ».

¨Όμως , δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο Μακαριότατε, εκτός από το θέλημα του Κυρίου!
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος - 19 Ιουνίου του 2005 - την τελευταία , κυριολεκτικά , στιγμή, βρέθηκε το σωτήριο μόσχευμα ( μεγαλόψυχη δωρεά των συγγενών μιας άτυχης 52χρονης θανούσης ! ).
Η μεταμόσχευση έγινε αυθημερόν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τη χειρουργική ομάδα πού διευθύνεται από τον καθηγητή Τακούδα.
Αν θέλετε τη συνέχεια Μακαριότατε , τηλεφωνείστε στον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΙΚΙΔΗ ( 2310-803..... ) ο οποίος , όπως μου δήλωσε χθες , είναι πρόθυμος να σας επισκεφθεί - αν το επιθυμείτε -.
Σημ. Ο Γιάννης 16 μέρες μετά τη μεταμόσχευση γύρισε στη δουλειά του και έκτοτε διευθύνει - όπως και πριν- το τεράστιο Super Market !!.
Μη φεύγετε στο εξωτερικό , Μακαριότατε, η κατάστασή σας θα αντιμετωπισθεί εδώ, ταχύτατα και με επιτυχία.
Μην σας εντυπωσιάζουν τα μεγάλα ονόματα,
Σημ. Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ η μεταμόσχευση ήπατος έχει γίνει σχεδόν επέμβαση ρουτίνας, με επιτυχία που προσεγγίζει το 100% !.
Σας παρακαλώ , Μακαριότατε, χάνετε πολύτιμο χρόνο και θα χάσετε κι‘ άλλον , με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες.
Είθε να μ‘ακούσετε. !

Σας χαιρετώ με πολλή αγάπη

Δρ Βλάσης Γωγούσης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου