Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η Χριστιανική Δημοκρατία ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Χριστιανικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, θεωρούμε ...
εύδηλη έως αυτοδίκαιη την στήριξή μας στην όμορφη προσπάθεια του αδελφού, συναγωνιστή και επίσης μέλους της Κ.Ε. της ΧΔ Μανόλη Τασόγλου, ο οποίος έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η Χριστιανική Δημοκρατία άλλωστε έχει ιστορικό συνεργασίας με κόμματα του λεγόμενου αριστερού και προοδευτικού χώρου, έμπρακτα διατηρώντας πάντα την ανεξαρτησία και την «όπου δει» διαφορετική γνώμη της. Πρωτοκαθεδρία σε αυτές τις συνεργασίες έχει πιθανότατα η «Συμμαχία αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων» του 1977. Αυτό συνέβαινε, διότι, αν και υπάρχει διαφωνία στο «επειδή»(κοσμοθεωρία), υπάρχει εκτεταμένη συμφωνία στο «δια ταύτα».

Ο Μανόλης Τασόγλου ανήκε την ίδια εκείνη εποχή σε αυτά τα «βαθιά δημοκρατικά παιδιά του χριστιανικού κινήματος στα πανεπιστήμια» σύμφωνα με κάποιο λόγο του Κωστή Μοσκώφ . Έως σήμερα παραμένει «εδραίος και αμετακίνητος» στον οδοδείκτη του χριστιανικού κοινωνικού προτύπου που, σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, είναι το μοναστικό κοινόβιο της κοινοκτημοσύνης, ευρύτατης δημοκρατικότητας και ισότητας. Επειδή λοιπόν
• Δεν είμαστε μονοφυσίτες ή δονατιστές
• Η πολιτική είναι μια λειτουργία που δυνάμει αγιάζεται από ειλικρινά πιστούς ανθρώπους.
• Περίσσεψε η υποκρισία των «αλωπέκων» της μασονικής δεξιάς
• Η χώρα μας χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και λύση στο πρόβλημα της υπαγόρευσης πολιτικής, της ιδιότυπης κατοχής της και του κοινωνικού κανιβαλισμού των πολιτικών που επιβάλλει η Τρόικα,
για όλους αυτούς τους λόγους και κυρίως τον τελευταίο, στηρίζουμε την αντιμνημονιακή υποψηφιότητα του Μανόλη Τασόγλου για την Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Έχει λοιπόν τις ευχές μας να εκλεγεί και αφού εκλεγεί να διατηρήσει ακέραιη την ευθυκρισία, εντιμότητα και αφιλαρχία που τον χαρακτηρίζει, προκειμένου να συμβάλει συνετά και δυναμικά στην απόσειση της σιδερένιας θηλιάς της Τρόικας από τον λαιμό των πλέον αδύνατων συμπολιτών μας, προς δόξαν Θεού και προς μέγιστη ανακούφιση των χειμαζόμενων εικόνων Του.

Τα μέλη της Κ.Ε. της Χ.Δ.: 
Παναγιώτης Ανανιάδης
Γιώργος Παναγιωτίδης


Ποιός είναι ο Μανόλης Τασόγλου

Γεννήθηκε στις Συκιές το 1956 και ζει στη Νεάπολη.
Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, εργάζεται σαν κρεοπώλης.

Νυμφευμένος με τη Βάσω Πούπου, έχουν ένα γιο.

Οργανώθηκε στη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1979.

Εκλέχθηκε στο πρώτο μεταδικτατορικό συνέδριο της Ε.Φ.Ε.Ε..

Ιδρυτικό μέλος της Ε.Χ.Ο.Ν. και της Αυτόνομης Συσπείρωσης Ξάνθης, συλλογικότητες που αγωνίστηκαν για την κατάργηση του Ν.815 στον τύπο και στην πράξη.

Ενεργή συμμετοχή:
- ως μέλος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Bios Coop.
- στην Τ.Α. ως μέλος της ΑΠΑΝ (Αυτόνομη ΠΑρέμβαση Νεαπολιτών) από το 1986 μέχρι σήμερα. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος το 2010 - 2014.
- στη προσπάθεια διαλόγου της αριστεράς με την ορθόδοξη Θεολογία.

Συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια για απεμπλοκή από τα μνημόνια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πιστεύει στις αρχές του κοινωνικού Χριστιανισμού που είναι αξίες και της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου